Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Καταγγελίες για διαπλοκή στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου από μέλος της ανώτατης διοίκησής της ο οποίος φέρεται έναντι αμοιβής να εργοδοτούσε κατά διαστήματα στην Ορχήστρα μουσικούς από τη χώρα του, εις βάρος μάλιστα Κυπρίων μουσικών, αλλά και διάφορα άλλα προβλήματα και αιτήματα που θέτουν οι έκτακτοι κυρίως μουσικοί μέλη εδώ και χρόνια της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, τέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου είπε ότι «μετά από δική μας εμμονή και επιμονή» συζητήθηκε το θέμα που αφορά την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου γιατί είχαμε καταγγελίες που αφορούσαν καταρχάς την εμπλοκή - διαπλοκή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε ενέργειες που αντιβαίνουν τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου του 2005».

Η κ. Κυριακίδου είπε ότι βάσει αυτών των αποφάσεων «κανένα μέλος του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου δεν θα μπορούσε να έχει αμοιβή ή ευεργέτημα ένεκα της θέσης του και να παίρνει χρήματα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες άμεσα ή έμμεσα από την Συμφωνική Ορχήστρα».

Πρόσθεσε ότι εξίσου σημαντική είναι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι η σύσταση του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου είχε ως στόχο «και αναμένω να είναι και η πολιτική του ΔΣ την προώθηση των Κυπρίων μουσικών, κάτι που δεν αντιληφθήκαμε στην πορεία της συζήτησης».

Η κ. Κυριακίδου είπε πως αναμένει να δει αυτή την πολιτική να εφαρμόζεται στην πράξη χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση για διάκριση εις βάρος οποιουδήποτε άλλου Ευρωπαίου πολίτη αλλά είναι λογικό και θεμιτό εκεί που υπάρχουν τα ίδια προσόντα μεταξύ Κυπρίων και ξένων να δίνεται η προτεραιότητα σε Κυπρίους να εργαστούν στην Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου