Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Δίδακτρα Σχολείων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Τα θέματα που αφορούν την ιδιωτική μέση εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα, αιτήματα των μαθητών και των γονέων ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν από την αναθεώρηση των εκπαιδευτικών περιφερειών των σχολείων της Σολέας, τέθηκαν σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

H βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα πλαίσια του διαλόγου, να συνεχίσει να συζητά με τα ιδιωτικά σχολεία την επέκταση της επιχορήγησης για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και το θεσμό του σχολικού λεωφορείου.
 
Πρόσθεσε ότι αποτελεί, παράλληλα, υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να ελέγξει το επίπεδο και την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στα ιδιωτικά σχολεία, όπως επίσης και το ύψος των διδάκτρων.

''Οπως εκσυγχρονίσαμε το νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θέσαμε οροφή και πλαφόν στην αύξηση των διδάκτρων, νομίζω πως με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και ο νόμος που αφορά τη δημοτική και μέση ιδιωτική εκπαίδευση'' σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου