Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Δίδακτρα Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Το νομοσχέδιο για τα δίδακτρα και τον έλεγχο των διδάκτρων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων οδηγείται σε ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου, δήλωσε ότι όταν ψήφισαν το νόμο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων υπήρχε μέσα μια πρόβλεψη ότι μπορούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να αυξήσουν τα δίδακτρα κατά 5% το χρόνο.

''Δινόταν η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να το πράξουν χωρίς να ήταν και προϋπόθεση κάθε χρόνο να είχαμε αύξηση των διδάκτρων. Ηταν μια προσπάθεια να μην υπάρχει καρτέλ και προσυμφωνία με τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Αντί αυτού είδαμε κάθε χρόνο χωρίς λόγο, χωρίς ουσιαστική τεκμηρίωση μία αύξηση των διδάκτρων κατά 5%'', κάτι που βρήκε αντίθετους τόσο τη Βουλή όσο και τους φοιτητές.

''Προσπαθούμε τώρα να καλύψουμε αυτό το κενό, να μπορεί, δηλαδή ο Υπουργός Παιδείας με διάταγμα να καθορίζει την αύξηση των διδάκτρων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, μετά που τεκμηριωμένα κατατίθενται όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο Υπουργός από τους ιδιοκτήτες των Πανεπιστημίων. Χωρίς να θέλουμε αυτή η απόφαση μας να είναι εις βάρος της ποιότητας, θα πρέπει, επιτέλους, να υπάρχει αυτή η ρύθμιση, ούτως ώστε να μην υπάρχει κάθε χρόνο αύξηση των διδάκτρων, η οποία δεν δικαιολογείται πάντοτε'', κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου