Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού υπάρχουν προβλήματα που αφορούν είτε το ακτινολογικό τμήμα, είτε το γυναικολογικό τμήμα, είτε το καρδιολογικό τμήμα, είτε θέματα μαστογράφου, όπως διαφάνηκε από τη σημερινή συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου ανέφερε, στις δηλώσεις της, ότι μέσα στα πλαίσια της αναβάθμισης του ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Λεμεσού, παρατήρησε ότι παρόλο που ζητείται από τις γυναίκες μαζικό έλεγχο του μαστού, εντούτοις ο μαστογράφος στο Νοσοκομείο Λεμεσού χρονολογείται από το 1993 και η ποιότητα του αποτελέσματος είναι πολύ κακή και σε περίπτωση προβλήματος αδιάβαστη ποιότητα.

''Δεν μπορεί να γίνει σωστός μαστογραφικός έλεγχος. Αυτό είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Μια γυναίκα, που πραγματικά έχει πρόβλημα στο στήθος, η μαστογραφία που βγαίνει από το Νοσοκομείο Λεμεσού, ο μαστογράφος, είναι πολύ κακής ποιότητας. Αρα, δεν μπορούμε να μιλούμε για αναβάθμιση και να έχουμε αυτά τα μηχανήματα, αυτής της τεχνολογίας σήμερα, το 2009. Είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας. Από εμπειρίες προσώπων, Λεμεσιανών κυριών, βρίσκουμε αυτά τα σοβαρότατα προβλήματα. Υπήρξαν γυναίκες που έκαναν μαστογραφία και έχουν πρόβλημα του μαστού και δεν διαβάζεται ο μαστογράφος. Είναι κακής ποιότητας και η μαστογραφία πρέπει να επαναληφθεί'', συμπλήρωσε.

Μπορεί, συνέχισε, ''όταν είναι μικρότερο το πρόβλημα στην αρχή της ανίχνευσης του προβλήματος ακριβώς επειδή είναι κακής ποιότητας και δεν είναι ψηφιακού τύπου να μην ανιχνεύεται, που σημαίνει ότι το πρόβλημα εξελίσσεται και η ασθενής αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης''.

''Ενα άλλο θέμα που παρατηρείται είναι η οριζόντιος συντονισμός μεταξύ των Υπουργείων. Είναι λυπηρό να παραγγέλλονται μηχανήματα από το Υπουργείο Υγείας και να μην υπάρχει κατάλληλος συνδυασμός με το Υπουργείο Συγκοινωνιών, παραδείγματος χάριν. Να υπάρχουν τα μηχανήματα στο υπόγειο και να μην μπορούν να τοποθετηθούν στη θέση τους γιατί υπάρχει έλλειψη συντονισμού μεταξύ των δύο Υπουργείων. Αρα, αυτός ο οριζόντιος συντονισμός μεταξύ των Υπουργείων πρέπει να τελειώσει εάν πραγματικά θέλουμε να εκλείψουν τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σε όλα τα Νοσοκομεία'', είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου