Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ο κ. Ντάουνερ κινείται πέραν των όρων εντολής του

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, Ειδικός Σύμβουλος για το Κυπριακό του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και η ομάδα του προσπαθούν να υπονομεύσουν την ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος, δηλώνει η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου, διαβεβαιώνοντας ''τον κ. Ντάουνερ ότι το ΔΗΚΟ είναι ένα, ενωμένο και δυνατό''.

Οπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η κ. Κυριακίδου, αφορμή για τις δηλώσεις της αυτές υπήρξε το έγγραφο που ετοιμάστηκε από τους συνεργάτες του κ. Ντάουνερ και που είδε το φως της δημοσιότητας, με αναφορές σε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος.

''Με λύπη παρατηρούμε για ακόμη μια φορά τις τελευταίες ημέρες'', λέει η κ. Κυριακίδου, ''τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, να κινείται πέραν των όρων εντολής του, όπως αποδεικνύεται και από το τελευταίο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρεται στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, χαρακτηρίζοντάς τα ως τασσικούς, προεδρικούς και ανεξάρτητους''.

''Να υπενθυμίσουμε στον κ. Ντάουνερ'', συνεχίζει η βουλευτής του ΔΗΚΟ, ''ότι ο ρόλος του περιορίζεται στο να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης, στη βάση των αρχών και των περί Κύπρου ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ και όχι στον χαρακτηρισμό των αξιωματούχων του Δημοκρατικού Κόμματος, πράγμα που αποτελεί παρέμβαση και κομματική κατασκοπεία''.

''Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο'', δηλώνει η κ. Κυριακίδου, ''αφού είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Ντάουνερ και η ομάδα του προσπαθούν να υπονομευόσουν την ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος, του κόμματος που στάθηκε εμπόδιο στην επιβολή του σχεδίου Ανάν το 2004, του κόμματος που θα σταθεί εμπόδιο στην επαναφορά παρομοίων σχεδίων ή σχεδίων άλλων που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας εις βάρος της ελληνοκυπριακής πλευράς''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου