Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δημοκρατικό Κόμμα: Η Λύση στο Διπολισμό

Εδώ και πολλές δεκαετίες τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Κύπρου βασίζουν την κυριαρχία τους στην πόλωση, το φανατισμό και το δογματισμό. Οργάνωσαν την κοινωνία μας πάνω σε ξεπερασμένα πρότυπα, πάνω στην αντιπαράθεση και τον αλληλοαποκλεισμό. Το βλέπουμε καθημερινά στα καφενεία - τοπικούς κομματικούς συλλόγους, στις διαμάχες ανάμεσα στις κομματικές τους νεολαίες και στο ποδόσφαιρο σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο. Τα δύο μεγάλα κόμματα ζουν και μεγαλώνουν μέσα στη διχόνοια κάτι που συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Αντίθετα, το δικό μας κόμμα, το ΔΗΚΟ, από την ημέρα ίδρυσής του υπήρξε το κόμμα της μετριοπάθειας, της συνέπειας και της ευθύνης που μέσα από το νηφάλιο διάλογο και τη γόνιμη συζήτηση προωθούσε την κοινωνική ευημερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική δημοκρατία. Ήταν και παραμένει μια ήρεμη δύναμη σε σχέση με την πολιτική του λαϊκισμού, του αφορισμού, της έχθρας και της αντιπαλότητας που εξέφραζαν και συνεχίζουν να εκφράζουν οι δύο μεγάλοι πόλοι.

Στον πολιτικό αγώνα κάθε κόμμα είναι θεμιτό να θέλει να επηρεάζει τις εξελίξεις και να αξιοποιεί το εκλογικό του εκτόπισμα για να διαμορφώνει τις πολιτικές αποφάσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Κύπρου, το σύστημα της Προεδρικής Δημοκρατίας όχι μόνο το εισηγείται αλλά στην ουσία το επιβάλλει. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς προκαταλήψεις, μακριά από ιδεολογικές εμμονές και δογματισμούς με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών. Στόχος του ΔΗΚΟ είναι η ευημερία και η πρόοδος της κοινωνίας και των πολιτών, κάτω από συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας.

Με αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια κρατούμε ψηλά τις υποθήκες που μας άφησαν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, ο ιδρυτής μας Σπύρος Κυπριανού και διάδοχός του Τάσσος Παπαδόπουλος. Την ίδια ώρα ωστόσο, με μια σύγχρονη πρόταση προς την κοινωνία, μια πρόταση εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων, το ΔΗΚΟ διεκδικεί την ψήφο του λαού γιατί μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα και καλύτερα τα συμφέροντα των πολιτών και της Κύπρου γενικότερα. Το ΔΗΚΟ προτείνει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που καλύπτει όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής και των ανησυχιών της κοινωνίας, που στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για ένα σύγχρονο κράτος, που θα μπορεί να δίνει πρακτικές λύσεις στα διάφορα προβλήματα.

Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές οι πολίτες μπορούν να δώσουν τέλος στην πόλωση και στον φανατισμό. Το ΔΗΚΟ αποτελεί την επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που δεν αρέσκεται σε ακρότητες και φανατισμούς. Το ΔΗΚΟ επαναδιεκδικεί το ρόλο του ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ένα ρόλο που απέδειξε μέσα από τα χρόνια ότι μπορεί να ασκήσει με σύνεση και υπευθυνότητα προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών. Ένα ρόλο που οι ανάγκες της κοινωνίας και η καθημερινότητα των πολιτών του επιβάλλει. Επαναδιεκδικεί αυτό το ρόλο με τεκμήριο την ιστορία και την διαχρονική προσφορά του και όπλο μια σύγχρονη πρόταση προς την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου