Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Προϋπολογισμοί του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ

Οι προϋπολογισμοί του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ, καθώς και το θέμα των μετεγγραφών Κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν στην Ελλάδα, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου είπε ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τη δημόσια δήλωση του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου για λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών στη Λεμεσό. Η κ. Κυριακίδου είπε ότι κατά τη σημερινή συζήτηση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ στην Επιτροπή, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε ότι η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας εξετάζεται, κάτι που, όπως είπε, σημαίνει ότι δεν έχει παρθεί τελική απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των οικογενειών που έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια διαφορετικών πόλεων, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Οπως ανέφερε, για το θέμα της επανένωσης των οικογενειών αυτών υπήρξε δέσμευση από την νυν Υπουργό Παιδείας της Ελλάδας, κατά την τελευταία επίσκεψή της στην Κύπρο. Η κ. Κυριακίδου είπε ότι θα ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής όπως επιτρέψει την αποστολή μιας επιστολής εκ μέρους της Επιτροπής προς την κ. Διαμαντοπούλου για να διακριβωθεί το στάδιο υλοποίησης της δέσμευσής αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου