Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Κομματική Παρέμβαση στο Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας ανέβαλε για 15 ημέρες την προγραμματισθείσα για σήμερα κατ΄ άρθρο συζήτηση της τροποποίησης του νόμου που διέπει τη λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ώστε η Κυβέρνηση να επεξεργαστεί νομοτεχνικά τις επί τεχνικών θεμάτων εισηγήσεις του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Επίσης μέλη της Επιτροπής ζητούν την αυτεπάγγελτη έγγραφη και συζήτηση θέματος, για μετά από κομματική παρέμβαση απόλυση καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής είπε πως αποφασίστηκε αναβολή της συζήτησης επειδή από τη μια το Υπουργείο Παιδείας δεν διαβουλεύτηκε με το ακαδημαϊκό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου και επειδή διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ της Διοικούσας Επιτροπής και του ακαδημαϊκού προσωπικού.

Η κ. Κυριακίδου πρόσθεσε ότι η Διοικούσα ενώ κατείχε το έγγραφο με τις θέσεις των ακαδημαϊκών από τον Απρίλη και δεν διαβίβασε τις θέσεις αυτές στο Υπουργείο Παιδείας.

Για το θέμα κομματικής παρέμβασης στο Πανεπιστημίου Κύπρου, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι θα πρέπει από τη μια να εξετάσουμε το θέμα και από την άλλη να επιδείξουμε διακριτικότητα στην αυτονομία του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου