Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Αναστολή στην εφαρμογή του περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Νόμου

Προς την εισήγηση για ψήφιση από τη Βουλή εκ νέου αναστολής στην εφαρμογή του περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Νόμου προσανατολίζεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, καθώς η υφιστάμενη αναστολή στην εφαρμογή του Νόμου που ψηφίστηκε πριν από 5 χρόνια, λήγει την 1/1/2010, χωρίς να έχει επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Κατά τη σημερινή συζήτηση του θέματος από την Επιτροπή, η πλειοψηφία των βουλευτών έδειξε να κατανοεί τις ανησυχίες που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας θα οδηγήσει στο κλείσιμο αριθμού ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίας, η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου επανέλαβε ότι η αδυναμία για εφαρμογή της νομοθεσίας σχετίζεται με την έλλειψη μαιών και νοσηλευτών, πρόβλημα το οποίο, όπως ανέφερε υφίσταται σε παγκόσμια κλίμακα.

Είπε, παράλληλα, πως όταν ψηφίστηκε η νομοθεσία πριν από πέντε χρόνια δεν λήφθηκαν υπόψη οι πραγματικότητες. ''Πρέπει να αποφασίσουμε ως κυπριακό κράτος αν θέλουμε να κλείσουμε τις ιδιωτικές κλινικές'', δήλωσε η κ. Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για ευθύνη του Υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά την εξισορρόπηση της σωστής ιατρικής περίθαλψης και της επάρκειας νοσηλευτών και μαιών.

Ανέφερε ακόμη πως το Υπουργείο Υγείας πρέπει να καταθέσει ένα σωστό και συμπληρωμένο νόμο στη Βουλή ''γιατί κανένας δεν θέλει να κλείσουν οι κλινικές ή να μειωθεί το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου