Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Παραπλανεί ο Υπουργός Παιδείας στο Θέμα των Διδάκτρων για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Απάντηση στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Αντρέα Δημητρίου, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των φοιτητών των ιδιωτικών πανεπιστημίων για τις αυξήσεις των διδάκτρων, έδωσε η βουλευτής του ΔΗΚΟ, υπεύθυνη τομέα Παιδείας του κόμματος, Αθηνά Κυριακίδου, η οποία θεωρεί ότι ο Υπουργός «παραπλανεί όταν δηλώνει ότι ευθύνονται τα κόμματα που ψήφισαν το 2005 το Νόμο των ιδιωτικών πανεπιστημίων ώστε να είναι κερδοσκοπικά».

Σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, η κ. Κυριακίδου είπε πως είναι το ΔΗΚΟ που ενέγραψε θέμα στη Βουλή ώστε να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος των αυξήσεων των διδάκτρων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το οποίο συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, όπου «ο Υπουργός της Παιδείας έλαμψε δια της απουσίας του».

«Τόση σημασία έδωσε στο πρόβλημα που το Υπουργείο εκπροσωπήθηκε με χαμηλόβαθμο στέλεχος και όλες δε οι περσινές δεσμεύσεις του απέναντι στην Επιτροπή για οικονομική μελέτη και έρευνα εάν οι αυξήσεις είναι λογικές, παρέμειναν ανεκπλήρωτες», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Παιδείας, πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου, «παραπλανεί όταν δηλώνει ότι ευθύνονται τα κόμματα που ψήφισαν το 2005 τον Νόμο των ιδιωτικών πανεπιστημίων ώστε να είναι κερδοσκοπικά» και διερωτήθηκε εάν ο Υπουργός θέλει τα κόμματα να ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους, αφού «είναι ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας που γνωμοδότησε για αντισυνταγματικότητα του νόμου το 2005, όταν συζητιόταν εάν θα ήταν κερδοσκοπικά ή μη τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου