Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η χρήση ενεργειακών ποτών σε συνδυασμό με αλκοόλ

Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής κάλεσε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους να προβούν σε ενημέρωση του κοινού για τις επιπτώσεις που έχει η χρήση ενεργειακών ποτών σε συνδυασμό με αλκοόλ ή άλλες ουσίες, ώστε να αποφευχθούν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Aθηνά Κυριακίδου, η οποία και ενέγραψε το θέμα, ανέφερε ότι είναι της μόδας οι νέοι στα κλαμπ που πηγαίνουν, το πρώτο ποτό που πίνουν να είναι ο συνδυασμός των ενεργειακών ποτών με το αλκοόλ είτε με ουίσκι, είτε με βότκα, είτε με μπύρα.

Οπως εξήγησε, ο συνδυασμός αυτός γίνεται μια ''μπόμπα''. Πρόσθεσε ότι μέσα από έρευνες που έγιναν στην Ευρώπη, έχει καταδειχθεί ότι ο συνδυασμός αυτός αυξάνει την ευφορία, την φυσική τους κατάσταση και τους δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι μεθυσμένοι και ένεκα αυτής της αίσθησης μπορούν και δύνανται να καταναλώνουν περισσότερα.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι η αλκοόλη υπάρχει στο αίμα, οι συνέπειες της μέθης είναι δεδομένες και οι συνέπειες του να οδηγείς μεθυσμένος είναι γνωστές.

Η κ. Κυριακίδου εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο πρέπει να αγγίξει η κοινωνία και πρέπει να ενημερωθούν οι νέοι για τις συνέπειες του συνδυασμού αυτού. Είπε, επίσης, ότι επιβάλλεται να αλλάξει η σήμανση ώστε να υπάρξει προειδοποίηση για τις επιπτώσεις στην υγεία των νέων από την αλόγιστη χρήση του συγκεκριμένου συνδυασμού.

Είπε, επίσης, ότι χώρες όπως η Δανία, η Νορβηγία και η Γαλλία, έχουν απαγορεύσει τη χρήση αυτών των ποτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου