Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Εξετάσεις της Αστυνομίας στο θέμα των γενικών γνώσεων

Τη δημιουργία τράπεζας θεμάτων και γνώσεων, ζήτησε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, η οποία συζήτησε το ζήτημα που προέκυψε με τις εξετάσεις της Αστυνομίας στο θέμα των γενικών γνώσεων.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου χαρακτήρισε ατυχέστατη τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας ότι το πρόβλημα που προέκυψε στις εξετάσεις της Αστυνομίας «ήταν απλά μια σύμπτωση».

Κατά την κ. Κυριακίδου, το πρόβλημα έγκειται το ότι υπάρχει ένας θεματοθέτης ο οποίος «χρησιμοποίησε όλες τις ερωτήσεις του από ένα συγκεκριμένο βιβλίο».

Πρόσθεσε ότι το όλο θέμα έχει να κάνει με «μια σύγκρουση συμφερόντων διαφόρων φροντιστηρίων», που αφορά στο από ποιο βιβλίο παίρνει ο θεματοθέτης τα ερωτήματα που θέτει στις εξετάσεις.

«Αρα είναι σύγκρουση ποιο φροντιστήριο θα είναι πιο ελκυστικό σε αυτούς που ενδιαφέρονται να μπουν στην Ακαδημία», είπε και πρόσθεσε: «Αυτά τα θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, πρέπει το Υπουργείο της Παιδείας να λύσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα ούτως ώστε να κερδίσει την αξιοπιστία των πολιτών και να δημιουργηθεί μια τράπεζα θεμάτων ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στα ίδια θέματα και να μην χρειάζονται αν θέλετε την παρέμβαση των ειδικών φροντιστηρίων ή των ειδικών θεματοθετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου