Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Προϋπολογισμός Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Τη δυσαρέσκεια της όσον αφορά τη μείωση κατά 33% της επένδυσης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το 2011 για τον σχολικό αθλητισμό, εξέφρασε η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου.

Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία διεξήγαγε κατ΄ άρθρο συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η κ. Κυριακίδου είπε ότι ''από τη μια συζητούμε θέματα πολύ σοβαρά που άπτονται της υγείας των παιδιών μας, παχυσαρκία, χοληστερόλης και την ίδια στιγμή μειώνουμε κατά ένα τρίτο τον προϋπολογισμό για τον σχολικό αθλητισμό''.

Ανέφερε επίσης ότι ''υπάρχει μια αρκετά σοβαρή μείωση στο ίδρυμα κρατικών υποτροφιών '' και πρόσθεσε πως η μείωση της φοιτητικής χορηγίας και του κονδυλίου για το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών αφορά αυτούς που ''τυγχάνουν βοήθειας για να μπορέσουν να σπουδάσουν που είναι οι έχοντες ανάγκη''.

Η κ. Κυριακίδου είπε ακόμη ότι μειώνεται και ο προϋπολογισμός για τα τρία δημόσια πανεπιστήμια και πρόσθεσε ότι αυτά είναι θέματα τα οποία ''θα πλήξουν αρκετά σοβαρά την δημόσια εκπαίδευση''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου