Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Μέτρα πρόληψης στα σχολεία για την Γρίπη Α'

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου είπε, σε σχέση με την γρίπη Α΄, ότι είναι ικανοποιητικοί οι μέθοδοι πρόληψης που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας ότι ''δεν πρέπει να σπέρνουμε τον πανικό και κάθε πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται στην ώρα του, διαφορετικά μεγιστοποιούμε ένα θέμα που είναι ανύπαρκτο ακόμη''.

Ανέφερε επίσης ότι ''η γρίπη Α΄ είναι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίσιμη'' και ''δεν μπορούμε να προβλέπουμε αν και εφόσον γίνει μετάλλαξη, αν και εφόσον επηρεάσει την υγεία τότε πρέπει να κάνουμε εκείνο'', προσθέτοντας ότι υπάρχουν αυτές οι στρατηγικές, καθώς και οι γενικές οδηγίες από τον ΠΟΥ και είμαι βέβαιη ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και το Υπουργείο Υγείας ακολουθούν μια ευρωπαϊκή στρατηγική''.

Η κ. Κυριακίδου είπε ακόμη ότι η σημερινή επίσκεψη τους στα σχολεία καταδεικνύει το ενδιαφέρον της Επιτροπής Παιδείας για να δούμε έμπρακτα τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημοτική και τη Μέση Εκπαίδευση, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ούτως ώστε, όπως είπε, ''σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας να βρούμε πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις και να συμβάλουμε και εμείς στην επίλυση των προβλημάτων''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου