Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Χρηματοδότηση των ποδοσφαιρικών σωματείων Α΄ Κατηγορίας

Σε δηλώση σχετικά με το θέμα της εξέτασης του θεσμικού πλαισίου που αφορά τη χρηματοδότηση των ποδοσφαιρικών σωματείων Α΄ Κατηγορίας προέβει η βουλευτής του ΔΗΚΟ, κ. Αθηνά Κυριακίδου.

Ανέφερε ότι ''εκείνο το οποίο πρέπει και οφείλουμε να συζητήσουμε είναι τις αρχές και τις διαδικασίες'', προσθέτοντας ότι ''δεν μπορεί να διατίθεται δημόσιο χρήμα σε κάποιους, όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση τα σωματεία, στα οποία πέρσι, πρόπερσι είχαν διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ για να λυθούν τα οικονομικά τους προβλήματα'', χωρίς να καταθέτουν οικονομικά ελεγμένους λογαριασμούς.''Συμφωνούμε με αυτή τη διαδικασία και πρέπει να λυθούν τα οικονομικά τους προβλήματα γιατί τα αθλητικά μας σωματεία είναι οι καλύτερη πρεσβευτές της Κύπρου, είπε η κ. Κυριακίδου, προσθέτοντας, όμως, ότι ''την ίδια ώρα, οφείλουν να καταθέτουν οικονομικά ελεγμένους λογαριασμούς όπως κάνει το κάθε σωματείο, ο κάθε πολιτιστικός οργανισμός και ο κάθε Κύπριος πολίτης που λαμβάνει δημόσιο χρέος''.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κυριακίδου είπε ότι ''δεν είναι θέμα να βρούμε ή να καταθέσουμε στοιχεία'', προσθέτοντας ότι ''με τις σωστές διαδικασίες αποφεύγουμε τις όποιες καταγγελίες και τις όποιες πονηρές σκέψεις''. Οι διαφανείς διαδικασίες, οι κατατεθειμένοι ελεγμένοι οικονομικοί λογαριασμοί από τη Γενική Ελέγκτρια επιτρέπουν να αποφύγουμε τις κακοτοπιές, κατέληξε η κ. Κυριακίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου