Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκό Συνέδριο "Γυναίκα και Αθλητισμός"

Στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθεί στις 9 – 10 Οκτωβρίου το 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Αγκαλιάστε το Πνεύμα: Βρείτε, Αναπτύξτε και Προωθήστε Γυναίκες στον Αθλητισμό – Νέες Στρατηγικές». Σε αυτό θα παρευρεθούν όλες οι Ευρωπαίες – κλειδιά του τομέα «Γυναίκα και Αθλητισμός» από περίπου 42 χώρες.

Οπως δήλωσε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας «Γυναίκα και Αθλητισμός» Αθηνά Κυριακίδου, το συνέδριο θα ζητήσει «να αγκαλιάσουμε το πνεύμα που δίνει ζωή στο όραμα της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας ‘Γυναίκα και Αθλητισμός’, δηλαδή οι ‘Γυναίκες να απολαμβάνουν όλες τις πτυχές του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα του ως ανθρώπινο δικαίωμα’».

Πρόσθεσε πως το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας «Γυναίκα και Αθλητισμός» θα προσπαθήσει να αδράξει το πνεύμα «με τη μορφή νέων στρατηγικών για τη νέα χιλιετία, αποτελούμενων από συγκεκριμένες, εστιασμένες δράσεις προς υλοποίηση από όλους τους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς αθλητικούς οργανισμούς εντός δεδομένου χρονικού πλαισίου και διατρεχουσών, καθέτως και οριζοντίως, όλους τους τομείς και επίπεδα του αθλητισμού».

Η κ. Κυριακίδου είπε πως από το 1993 η Ευρωπαϊκή Ομάδα Εργασίας «Γυναίκα και Αθλητισμός» προσπάθησε να εμπλέξει όλη την Ευρώπη στον αγώνα για ισονομία και ισότητα των γυναικών στον αθλητισμό κυρίως δημιουργώντας δίκτυα και συνεργασίες με κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς αθλητικούς οργανισμούς στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου