Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης Ε/κ και Τ/κ γύρω από το Κυπριακό

Τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης Ε/κ και Τ/κ γύρω από το Κυπριακό, απασχόλησαν χθεσινοβραδινή εκδήλωση στη Λεμεσό, που οργάνωσαν ο Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας, το ΤΕΠΑΚ και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο , υπό τον τίτλο ''Εξετάζοντας το μέλλον - Μια σε βάθος μελέτη της κοινής γνώμης στην Κύπρο''.

Σχολιάζοντας την έρευνα σε πεντάλεπτη ομιλία της, η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου ανέφερε πως ''πολλές από τις διαπιστώσεις μέσα από τα στοιχεία της έρευνας, δυστυχώς δεν είναι ενθαρρυντικές.

''Η προσκόλληση των Τ/κ στην Τουρκία, δείχνει μια βαθιά εξάρτηση εξαιτίας της κατοχής και της παρουσίας για τόσα χρόνια του τουρκικού στρατού, αλλά και της ασφυκτικής οικονομικής εξάρτησης και της παρουσίας των εποίκων'', είπε, προσθέτοντας ότι ''η επάνοδος του Ντερβίς Ερογλου στο προσκήνιο και η πιθανή εκλογή του τον ερχόμενο Απρίλιο, είναι μα ακόμη απόδειξη''.

Ανέφερε ακόμη πως διαπιστώνεται ένα αξιοσημείωτο αίσθημα εμπιστοσύνης των δύο κοινοτήτων προς της ΕΕ, γεγονός που φανερώνει ότι ''η ΕΕ μπορεί να προσφέρει λύσεις τις οποίες τόσο οι Ε/κ, όσο και οι Τ/κ μπορούν να αποδεχθούν, άρα αυτό που μετρά για την ε/κ πολιτική ηγεσία, είναι να δουλέψει μαζί με την ΕΕ, ώστε να βρεθούν εκείνες οι ρυθμίσεις που θα καθιστούν την ΕΕ σοβαρό παίκτη στην αναζήτηση και εφαρμογή σωστής λύσης''.

Η έρευνα, συνέχισε, παρουσιάζει εξαιρετικά σημαντικά ευρήματα και είναι ένα εργαλείο πολιτικής και είναι ευθύνη της ηγεσίας να την αναλύσει και κυρίως να την αξιοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου