Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Τους προϋπολογισμούς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής με τους βουλευτές των κομμάτων να σημειώνουν την καθυστέρηση στην κατάθεσή τους, ζητώντας παράλληλα τη σύγκληση άλλης μιας συνεδρίας της ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθούν και να ψηφιστούν.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου είπε πως οι προϋπολογισμοί ΤΕΠΑΚ και Ανοικτού Πανεπιστημίου κατατέθηκε πάρα πολύ αργά. ''Καλούμαστε δυστυχώς μέσα σε δύο ώρες να εγκύψουμε και να αναλύσουμε προϋπολογισμούς εκατομμυρίων ευρώ, στο ΤΕΠΑΚ είναι 50 εκ. ευρώ η κρατική χορηγία. Δυστυχώς έχει κατατεθεί πάρα πολύ αργά, είμαστε πάρα πολύ πιεσμένοι αν δεν το ψηφίσουμε την ερχόμενη Πέμπτη σημαίνει ότι μένει εκτεθειμένο το ΤΕΠΑΚ γιατί μόνο δύο δωδεκατημόρια δικαιούται'', πρόσθεσε.

Η κ. Κυριακίδου κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει ακόμα μια συνεδρία της ολομέλειας για να μπορέσουμε, όπως είπε, ''να εγκύψουμε και να μελετήσουμε εις βάθος τους προϋπολογισμούς''. Ωστόσο, ανέφερε πως τα τελευταία πέντε χρόνια που είναι βουλευτής, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα. ''Γι' αυτό νομίζω δικαιούμαστε να δώσουμε τα εύσημα στην προηγούμενη Κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου που έγκαιρα τόσο οι ημικρατικοί οργανισμοί όσο και τα Πανεπιστήμια κατέθεταν έγκαιρα τους προϋπολογισμούς, έγκαιρα τους μελετούσαμε και έγκαιρα τους ψηφίζαμε'', κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου