Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Απολύσεις Εγκύων Γυναικών

Στις καταγγελίες εργαζομένων γυναικών ότι απολύθηκαν όταν οι εργοδότες τους πληροφορήθηκαν πως αναμένουν παιδί, αναφέρεται σε γραπτή της δήλωση η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι ο αριθμός των καταγγελιών που καταχωρήθηκαν κατά το έτος 2009 στο Μηχανισμό για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων στους χώρους εργασίας που δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος και θα πρέπει να προβληματίσει όλους.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι υπήρξαν 35 τουλάχιστον καταγγελίες σε ένα εξωδικαστικό θεσμό που εγκαθιδρύθηκε και λειτούργησε σχετικά πρόσφατα.
«Αν υπήρξαν 35 συγκεκριμένες καταγγελίες είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα που δεν καταγράφονται είτε γιατί οι γυναίκες δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους είτε από φόβο για τη μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση», αναφέρει η κ. Κυριακίδου.

Η βουλευτής του ΔΗΚΟ θεωρεί ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης χρειάζεται να αναληφθούν από την Κυβέρνηση και τη Βουλή δραστικές πρωτοβουλίες νομοθετικές και άλλες για να περιοριστεί αυτή η μορφή διάκρισης και καταλήγει αναφέροντας ότι θα ζητήσει να εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου