Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 20 Ιουνίου, για το Στρασβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του Τρίτου Μέρους της Συνόδου 2010 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από 21 μέχρι 25 Ιουνίου.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές Αριστοφάνη Γεωργίου (επικεφαλής), Χρήστο Πουργουρίδη, Φειδία Σαρίκα και Αθηνά Κυριακίδου.

Τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση αφορούν, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στο Κόσοβο, τους μηχανισμούς επαναπατρισμού και επανεισδοχής παράνομων μεταναστών, το Ισλάμ και την ισλαμοφοβία, την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς επίσης την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου.

Θα συζητηθούν, επίσης, η ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια στη διαχείριση της γρίπης H1N1 και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμικών οργάνων στο Αζερμπαϊτζάν.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναμένεται να προσφωνήσουν τη Σύνοδο είναι ο Πρόεδρος της Κροατίας Ivo Josipovic, ο Πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Gjorgje Ivanov και ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Milo Dukanovic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου