Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Άδειες Κυκλοφορίας

Σε μια περίοδο δύσκολη για την οικονομία του κράτους, θέματα που σχετίζονται με τη μείωση των κρατικών εσόδων πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολλή περίσκεψη και προσοχή. Στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας, χρειάζεται συλλογική ευθύνη για αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν από όλους για δημοσιονομική εξυγίανση, ώθηση της ανάπτυξης, διόρθωση δομικών προβλημάτων και ενίσχυση του κράτους πρόνοιας.

Ίσως το υφιστάμενο σύστημα που καθορίζει το ύψος των τελών κυκλοφορίας να χρήζει επανεξέτασης, ωστόσο, η κατάργηση των τελών αδειών κυκλοφορίας, αυτή την περίοδο θα αποτελέσει ένα βήμα προς τα πίσω στην προσπάθεια για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Μια τέτοια απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων του κράτους κατά 80 περίπου εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα δημόσια οικονομικά.

Κατά συνέπεια, είμαι της άποψης πως η πρόταση νόμου για κατάργηση των τελών αδειών κυκλοφορίας πρέπει να αποσυρθεί και να επανεξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο όταν οι δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας μας το επιτρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου