Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Με την Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2010 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα διεξαχθούν από τις 25 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, αναχωρεί σήμερα η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση, είναι το θέμα των λανθασμένων πανδημιών και των κινδύνων που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η προώθηση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πάταξη της σωματεμπορίας, καθώς και το θέμα της ελευθερίας στη θρησκεία και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μη-μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία και της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Kατά τη διάρκεια της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Συνέλευσης, σε αντικατάσταση του κ. Lluis Maria de Puig, η θητεία του οποίου λήγει αυτό το μήνα.
Τέλος, μεταξύ των προσωπικοτήτων, που αναμένεται να προσφωνήσουν τη Σύνοδο, είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Franco Frattini και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjοrn Jagland.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου