Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Απόφαση Αποστολίδης εναντίον Όραμς

Η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Αθηνά Κυριακίδου χαιρετίζει την απόφαση του Βρετανικού Εφετείου αναφορικά με την υπόθεση Αποστολίδη - Οραμς.

Σε ανακοίνωσή της, η κ. Κυριακίδου αναφέρει: ''Συγχαίρω τον κ. Αποστολίδη και τους δικηγόρους του για τη δουλειά και τη μεθοδικότητα που επέδειξαν έτσι ώστε η έκβαση της υπόθεσης να είναι θετική. Η σημασία της απόφασης στην υπόθεση Αποστολίδης εναντίον Οραμς, απότοκο του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των αρχών και αξιών στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, είναι τεράστια τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, γεγονός που καθιστά την αξιοποίηση της απαραίτητη''.

''Κατοχυρώνει πλήρως'', είπε, ''τα δικαιώματα των προσφύγων επί της περιουσίας τους στα κατεχόμενα, καταδεικνύοντας ότι τον πρώτο λόγο έχει ο νόμιμος ιδιοκτήτης, στοιχείο που αποθαρρύνει τον περαιτέρω σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα από Ευρωπαίους πολίτες''. Καταλήγοντας, αναφέρει πως ''το αποτέλεσμα της υπόθεσης πρέπει να αξιοποιηθεί και στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου