Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Συνάντηση με Κίνηση Αδιόριστων Καθηγητών

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες η Βουλευτής και Επίτροπος Παιδείας του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου με την Κίνηση Αδιόριστων Καθηγητών όπου συζητήθηκαν οι τρόποι εκσυγχρονισμού του καταλόγου διοριστέων. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα αιτήματα της Κίνησης όπως η σταδιακή αλλαγή του καταλόγου σε βάθος δεκαετίας καθώς επίσης και η μοριοδότηση των υποψήφιων εκπαιδευτικών με βάση κυρίως την αριστεία, την εμπειρία και τα τυπικά προσόντα τους. Επίσης συζητήθηκε το θέμα μοριοδότησης των αρρένων που λόγω της στρατιωτικής τους θητείας καθυστερούν κατά δύο χρόνια να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Η κα. Κυριακίδου, αφού διαβεβαίωσε την Κίνηση ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα είναι υπέρ του εκσυγχρονισμού του καταλόγου διοριστέων και ενάντια στην κατάργηση του», αναφέρθηκε στο θέμα της αδικίας που υπόκεινται οι άνδρες λόγω της στρατιωτικής τους θητείας. Η κα. Κυριακίδου ανέφερε ότι «το κράτος πρέπει να επιβραβεύει όσους υπηρετούν την πατρίδα και όχι να τους φέρνει σε μειονεκτική θέση» προσθέτοντας ότι «έχουμε υποχρέωση να προβούμε άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις ο διορισμός των ανδρών καθυστερεί για πολύ μεγάλη χρονική περίοδο σε σχέση με τις γυναίκες της ίδιας ηλικίας», καθιστώντας σαφές ότι το ΔΗΚΟ είναι υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης.

Ανέφερε ακόμη, ότι «το Δημοκρατικό Κόμμα βλέπει θετικά τις προτάσεις της Κίνησης για μοριοδότηση στη βάση του χρόνου αναμονής στον κατάλογο διοριστέων, της προϋπηρεσίας και της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Επίσης, ανέφερε ότι «ο κατάλογος διοριστέων θα αποτελέσει θέμα συζήτησης σε επερχόμενη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις και θα υποβληθούν εισηγήσεις για τον εκσυγχρονισμό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου