Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Λεμεσού για τα έργα στο κέντρο της πόλης

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε τον περασμένο μήνα αναφορικά με την διεξαγωγή έργων στο κέντρο της πόλης, επιθυμώ να σας μεταφέρω για ακόμη μια φορά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου σε σχέση με την κωλυσιεργία που παρατηρείται στην υλοποίηση των έργων και τις οικονομικές επιπτώσεις στους επηρεαζόμενους καταστηματάρχες.

Σήμερα, έχω επισκεφθεί το χώρο του παντοπωλείου και έχω διαπιστώσει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες στην περιοχή του παντοπωλείου καθώς είναι περιτριγυρισμένοι από έργα. Έχω διαπιστώσει πως η περιοχή είναι άδεια από κόσμο με αποτέλεσμα οι ένοικοι συμπολίτες μας να έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Τα έργα υλοποιούνται με πολύ αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα η προβληματική κατάσταση να διαιωνίζεται και οι συμπολίτες μας να έχουν φτάσει στην οικονομική καταστροφή. Πέραν της καθυστέρησης στην υλοποίηση των έργων, δεν υπάρχουν ούτε οι απαραίτητες προσβάσεις και ευκολίες που θα απαλύνουν κάπως την κατάσταση.

Ως εκ τούτου, εισηγούμαι όπως προβείτε στις εξής ενέργειες προκειμένου να αποφύγουμε την καταστροφή των καταστηματαρχών του κέντρου της πόλης:

1. εντατικοποίηση των ρυθμών υλοποίησης των έργων προκειμένου να ολοκληρωθούν πριν τον Δεκέμβριο, ώστε να μην επηρεαστούν οι καταστηματάρχες την περίοδο των Χριστουγέννων, την τελευταία δηλαδή ελπίδα για ενίσχυση του κύκλου εργασιών,

2. παροχή των αναγκαίων ευκολιών και προσβάσεων στους πολίτες προκειμένου να μην είναι εντελώς αποτρεπτική η επίσκεψη στο χώρο,

3. απαλλαγή καταβολής ενοικίου από τους ένοικους του παντοπωλείου έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα,

4. απαλλαγή των επηρεαζόμενων καταστηματαρχών από την καταβολή φόρων στις Δημοτικές αρχές έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου