Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Βία στα Γήπεδα

Η βία στα γήπεδα εμφανίστηκε ακόμα μια φορά στους ποδοσφαιρικούς αγώνες αυτής της αγωνιστικής. Τα χθεσινά επεισόδια στην Πάφο και τη Λάρνακα δείχνουν ότι το κράτος εξακολουθεί να είναι ουραγός και σχολιαστής των εξελίξεων. Οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας αποκαλύπτουν, ότι, ενώ η αστυνομία προσπαθεί, όλες οι άλλες δυνάμεις που έπρεπε να συνεργούν προς την ίδια κατεύθυνση παραμένουν θεατές. Έτσι σχεδόν κάθε αγωνιστική παρακολουθούμε τα ίδια φαινόμενα βίας και τα ίδια σχόλια της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση, η ΚΟΠ, και τα σωματεία οφείλουν να κάνουν πολύ περισσότερα. Χρειάζεται ενεργητική συμμετοχή όλων των φορέων στη διαμόρφωση ενός κώδικα συμπεριφοράς. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται η διαμόρφωση ενός πλήρους σχεδίου για την πάταξη της βίας στους ποδοσφαιρικούς χώρους που να καλύπτει τις πτυχές τόσο μέσα όσο και έξω από τα γήπεδα και δέσμευση όλων για την πιστή τήρησή του.

Δεν αρκεί ο εκ των υστέρων σχολιασμός της βίας γιατί αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να λύνεται κανένα πρόβλημα. Οι συσκέψεις κατάντησαν το άλλοθι για την αδράνεια.

Προσωπικά απευθύνω έκκληση σε όλους -και κυρίως στους αρμόδιους Υπουργούς- να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν την πρωτοβουλία για ένα οικουμενικής αποδοχής σχέδιο κατά της βίας που θα οδηγήσει σε επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πώς οι άλλες χώρες τα κατάφεραν; Γιατί εμείς κάθε εβδομάδα εμφανιζόμαστε επιμηθείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου